Caută
Close this search box.

Rusia respinge ameninţările cu sancţiuni ale SUA

rusia

Rusia anunţă că nu va da înapoi, în faţa ameninţărilor unor sancţiuni ale Statelor Unite, în criza în centrul cărora se află Ucraina şi ar da astfel tonul, înaintea unei discuţii la telefon importante, între Moscova şi Wasgington, relatează AFP.

”Washingtonul, şi nu Moscova, este cel care alimentează tensiunile. Nu vom da înapoi şi nu vom trece în defensivă, dând ascultare ameninţărilor cu sancţiuni americane”, a anunţat Ambasada Rusiei la Washington, într-o postare pe Facebook.

Ambasada rusă a reacţionat astfel, după ce Departamentul de Stat a acuzat Rusia, într-un mesaj postat pe Twitter, că a invadat Ucraina, în 2014, şi a anexat peninsula ucraineană Crimeea.

Acest schimb de replici nepoliticoase are loc în contextul unor tensiuni, în centrul cărora se află Ucraina.

Rusia este acuzată de Occident de comasarea a zeci de mii de militari, la frontiera fostei republici sovietice, în vederea unei eventuale invazii.

Ea dezminte orice voinţă belicoasă, însă condiţionează orice dezescaladare de a o listă de revendicări, necesare în opinia sa, în vederea garantării securităţii ruse, inclusiv asigurări că Ucraina nu va adera niciodată la NATO.

Secretarul de Stat american Antony Blinken urmează să discute astăzi cu omologul său rus, Serghei Lavrov. despre această criză, după ce negocierileau ilustrat până acum prăpastia dintre cele două părţi.

Ucraina este sfâşiată dn anul 2014, de un război în Donbas (est), între forţele Kievului şi forţele separatiste proruse, susţnute de Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri