Caută
Close this search box.

Șase magazine Profi din București, închise de ANPC

Inspectorii ANPC au amendat mai multe magazine Profi din București și au decis închiderea a 6 unități, după ce au descoperit produse expirate și mizerie la rafturi.

În urma unor controale derulate marți, în București, inspectorii de la Protecția Consumatorului au aplicat amenzi de aproximativ 144.000 de lei, pentru mai multe magazine Profi din Capitală, aflate în sectoarele 2, 3, 4 și 6.

Autoritățile au dat amenzi contravenționale de aproximativ 144.000 de lei, iar acestora li se adaugă și măsuri complementare precum întreruperea temporară a activității, până la remedierea problemelor.

Pare că gradele de comparaţie în activitatea magazinelor aparţinând unora dintre cele mai mari lanţuri comerciale sunt, în realitate, diametral opuse. Dacă mega se dovedea a fi de fapt mini, iată că a venit rândul lui Profi să pară nu profesor, ci repetent la purtare. Noi îi lăsăm corijenţi! Din păcate, nu-i putem bate cu rigla la palmă, aceeaşi palmă cu care aceştia încasează, dar nu reinvestesc atât cât ar trebui. Apreciem investiţiile făcute de ei, dar curăţenia ţine de bunul simţ comercial al fiecărui operator economic din domeniu”, a transmis purtătorul de cuvânt al ANPC, potrivit Agerpres.

Angajații ANPC au descoperit o serie de nereguli în magazinele din București, cele mai multe dintre ele fiind remarcate la raionul de fructe și legume acolo unde se aflau produse alterate, comercializarea unor produse cu data durabilităţii minimale de consum depăşită, utilizarea unor spaţii de depozitare igienizate necorespunzător, comercializarea, în zona Gastro/Grill, a unor produse fără elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără data-limită de consum, precizează sursa citată mai sus.

La acestea se adaugă, potrivit ANPC, și identificarea unei temperaturi neconforme pentru produsele expuse spre vânzare în masa caldă şi masa rece, fiind constatate temperaturi mai mici de + 60 grade Celsius, la masa caldă şi +10,8 grade Celsius, la cea rece, utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu insecte moarte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri