Caută
Close this search box.

Ucraina. Consiliul de Securitate cere Parlamentului 48 de ore de stare de urgenţă

stare de urgenţă

Consiliul de Securitate ucrainean cere  instaurarea stării de urgenţă, în întreaga Ucraina, pe fondul unor temeri cu privire la o invazie rusă iminentă, relatează AFP.

”Parlamentul ucrainean trebuie să adopte această decizie în 48 de ore”, a anunţat, la finalul unei reuniuni a organismului, secretarul Consiliul de Securitate şi Apărare Naţională, Oleksii Danilov.

În baza acestei hotărâri, autorităţile ucrainene urmează să consolideze protecţia ordinii publice şi unor infrastructuri strategice, să limiteze circulaţia Transporturilor, să intensifice verificarea vehiculelor şi documentelor cetăţenilor, precizează Danilov.

Este vorba despre ”măsuri de prevenţie, în vederea menţinerii calmului în ţară, pentru ca economia să poată continua să funcţioneze”, subliniază el, citat de News.ro.

”Acest lucru nu va avea un impact radical asupra vieţii de zi cu zi a ucrainenilor”, apreciază el. ”Suntem pregătiţi de orice”, subliniază oficialul ucrainean de rang înalt.

Ucraina a anunţat mobilizarea rezerviştilor din cadrul Forţelor terestre şi şi-a îndemnat cetăţenii să părăsească Rusia, acuzată de pregătirea unui atac de amploare împotriva vecinului său prooccidental.

Moscova, care a comasat 150.000 de militari la frontiera Ucrainei, potrivit Occidentului, a recunoscut independenţa a două teritorii ucrainene separatiste proruse, ”republicile populare” autoproclamate la Doneţk şi Lugansk, în estul Ucrainei şi nu a exclus să trimită forţe la faţa locului.

”Trebuie să reacţionăm faţă de ceea ce s-a întâmplat în ultimele două-trei zile în Rusia”, subliniază Oleksii Danilov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri