Caută
Close this search box.

Ucraina respinge propunerea de negocieri în Belarus a Moscovei. Ce orașe sugerează pentru discuții autoritățile de la Kiev

Ucraina a transmis duminică dimineață că este deschisă la negocieri cu Rusia dar nu într-o țară ”dinspre care zboară rachete”, făcând referire la anunțul Moscovei că a trimis o delegație în Belarus ce așteaptă acolo trimișii Kievului, pentru discuții.

Ucraina sugerează, în schimb, o întâlnire în Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul sau Baku.

„Vrem să discutăm, vrem să punem capăt războiului”, a spus Zelensky într-un mesaj video.

Anterior, purtătorul de cuvânt al lui Valdimir Putin, Dmitri Peskov a spus că delegația rusă include oficiali de la ministerele de Externe și al Apărării și de la biroul președintelui rus și că așteaptă sosirea omologilor lor ucraineni în orașul bielorus Gomel.

Zelenski a răspuns imediat că este deshis la negocieri, dar nu în Belarus, folosită de trupele ruse pentru invazie.

Consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podolyak a spus și el că delegația rusă a sosit la Gomel știind de la început că a făcut-o degeaba, subliniind că poziția lui Zelenskiy rămâne aceeași: doar discuții reale, zero ultimatumuri.

De cealaltă parte, dictatorul belarus Alexander Lukașenko a cerut duminică Kievului să se așeze la masă și să poarte discuții cu Rusia pentru ca Ucraina să nu-și piardă statalitatea, a relatat agenția rusă de presă RIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri