Caută
Close this search box.

USR, în sevraj. Programul lui Dacian Cioloş a picat la vot

cioloş

Biroul Național al USR a respins cu 14-11,proiectul de reforme propus de liderul partidului, Dacian Cioloș. Acesta anunțase joi trecută că va demisiona dacă Biroul Național îi respinge propunerile.

Biroul Național este format din 25 de membri, din care 14 fac parte din conducerea fostului USR, iar 11 din conducerea fostului PLUS. Președintele USR va susține o conferință de presă, la ora 18:00, la sediul partidului, potrivit unui anunț al partidului.

La finalul votului, Dacian Cioloș le-a transmis colegilor că va anunța în cursul zilei de astăzi ce decizie va lua, potrivit surselor G4Media.

Cătălin Drulă, al cărui nume a fost recent vehiculat ca viitor preşedinte al USR, a anunțat că nu va vota programul propus de Dacian Ciolos. El ar fi catalogat propunerea președintelui USR drept lipsă de încredere în democrație.

Dacian Cioloș a anunțat că acceptă câteva dintre amendamentele făcute de membrii Biroului Național la proiectul său, dar principalele amendamente de substanță le refuză. Cele trei mari schimbări cerute de Dacian Cioloș și respinse de majoritatea din Biroul Național:

– O comisie externă care să facă propuneri de politici și ministri pentru guvernul din umbră. Echipa Barna susține că este nestatutară

– Oprirea excluderilor pe motiv de delict de opinie. Echipa din vechiul USR arată că nu există un astfel de fenomen, fiind vorba mai ales de excluderea unor membri care nu au respectat statutul

– schimbarea secretarului general al USR, apropiat de Dan Barna. Dacian Cioloș vrea înlocuirea acestuia, deși în statutul partidului se arată că acesta e numit de o majoritate de două treimi din membrii Biroului Național

Biroul Național al USR, controlat de facțiunea pro-Dan Barna, s-a reunit luni, în ședință, de la ora 10. La ședință e așteptat votul cerut de Dacian Cioloș, președintele partidului, pentru programul său de reforme și schimbări profunde ale arhitecturii de putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri