Caută
Close this search box.

Vaccinul Pfizer-BioNTech anti-Covid pentru copii cu vârsta sub 5 ani va fi disponibil până la finalul lunii

Vaccinul Pfizer-BioNTech

Vaccinul Pfizer-BioNTech anti-Covid pentru copii cu vârsta sub 5 ani ar putea fi disponibil până la sfârşitul lui februarie, companiile aşteptând autorizarea în următoarele săptămâni, au spus luni specialiştii americani, scrie The Washington Post.

Pfizer şi partenerul său BioNTech vor depune la Agenţia americană a medicamentului (FDA), marţi, o cerere de autorizare rapidă pentru serul destinat copiilor cu vârste între 6 luni şi 5 ani. Ar fi primul vaccin disponibil pentru această grupă de vârstă. Copiii mai mari deja pot fi imunizaţi cu Pfizer.

FDA a îndemnat cele două companii partenere să depună solicitări de autorizare pentru ca autorităţile americane să evalueze acest vaccin din două doze, potrivit unor experţi care au vorbit sub anonimat deoarece nu erau autorizaţi să vorbească în public.

Companiile au testat în ultimele o a treia doză, după rezultate dezamăgitoare pentru regimul cu două injecţii care arată că, deşi vaccinul este sigur, două doze nu au oferit un răspuns imunitar suficient de puternic la toate grupele de vârstă.

Dar datele despre o a treia doză nu vor fi disponibile cel puţin până la sfârşitul lunii martie. Odată ce aceste informaţii vor fi transmise, autorităţile de reglementare urmează să autorizeze a treia doză de vaccin pediatric.

Un oficial al administraţiei Biden a afirmat că există consens între oficialii din sănătate „în a urgenta autorizarea” referitoare la planul Pfizer-BioNTech.

Vinerea trecută, Pfizer a prezentat noi date autorităţilor sanitare despre vaccinul pentru cei mici, la discuţii participând şi Anthony Fauci, consilier la Casa Albă şi expert pe probleme infecţioase, dar şi alţi experţi.

Consilierii externi ai FDA ar putea să se întâlnească la jumătatea lunii februarie pentru a discuta despre aplicarea în două doze a vaccinului.

În decembrie, Pfizer şi BioNTech au anunţat că două doze de vaccin la copiii de 2, 3 şi 4 ani nu au declanşat un răspuns imun comparabil cu ceea ce a fost generat la adolescenţi şi adulţi. Dar regimul cu două injecţii a creat un răspuns imunitar protector la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 2 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri