Caută
Close this search box.

VIDEO Ruşii îşi marchează maşinile de luptă cu simbolul Z, ca să nu fie confundate

maşinile de luptă

Jurnaliștii și experții militari sunt îngrijorați de un simbol, care apare pe mai multe tancuri și vehicule rusești, care se concentrează la granița cu Ucraina.

Aric Toler, reporter de la Bellingcat, un grup de jurnalism de investigație cu sediul în Olanda, a observat că unele vehicule rusești au fost marcate cu un pătrat alb, în care se află litera „Z”.

Toric a declarat că organizația sa de știri „monitorizează astfel de lucruri non-stop, de 8 ani și, nu are nici o idee despre ce sunt [Z-urile] și nu a mai văzut așa ceva până acum”. „Așa că presupunem ce e mai rău, bănuiesc / mă tem”, a subliniat jurnalistul.

Simbolul ar fi apărut în ultimele 24 de ore, a anunțat news.com.au. Alți analiști speculează că semnele amenințătoare sunt o modalitate de a se asigura că rușii își pot deosebi propriile vehicule de cele inamice.

Această a fost o practică folosită de Aliați, în cel de-al Doilea Război Mondial, pentru a reduce șansele ca soldații să tragă asupra forțelor prietene.

În acest moment, nu este clar care este scopul semnelor misterioase. Analistul Oliver Alexander prezintă o altă teorie:

„Fiind sute de vehicule de același fel, ar fi fost important să fie identificate unele aparte, pentru a ști direcția în care se îndreaptă. Simbolul este cel mai probabil pentru a identifica ce vehicule se îndreaptă spre acest coridor de atac specific, spre Ucraina”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri