Caută
Close this search box.

Alt general rus, Iakov Rezanţev, ar fi fost ucis în Ucraina

iakov rezanţev

Kievul a anunţat vineri că forţele sale au ucis în lupte încă un general rus, de această dată în sudul Ucrainei, transmite AFP.

”Trupele noastre l-au ucis pe comandantul armatei 49 din districtul sud al Rusiei, generalul Iakov Rezanţev, într-un bombardament asupra aerodromului Cernobaivka”, situat în regiunea Herson, a afirmat Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Rusia a confirmat până acum moartea în Ucraina a generalului Andrei Suhoveţki, comandant adjunct al armatei 41, după ce a luptat în Siria în 2018-2019.

Însă un alt general rus, Vitali Gherasimov, ar fi fost de asemenea ucis în timpul luptelor, potrivit Kievului.

”Un alt general cu două stele a fost ucis astăzi în tabăra rusă, este al doilea în 12 zile”, declara la 8 martie generalul american în retragere Mark Hertling, pentru postul de televiziune american CNN, scrie Agerpres.

Alexander Grinberg, analist la Institutul pentru Securitate şi Strategie din Ierusalim (JISS), a spus că, dacă în cazul lui Gherasimov condiţiile morţii rămân necunoscute, generalul Suhoveţki ar fi fost ucis de un lunetist. ”Ei (ruşii) s-au gândit că va fi o operaţiune de tip poliţienesc pentru a pune un guvern loial Moscovei în locul lui Zelenski. Este imposibil ca un ofiţer de acest rang să fie atât de aproape de lupte”, a spus Grinberg.

La rândul său, Elie Tenenbaum, cercetător la Institutul Francez pentru Relaţii Internaţionale (IFRI), a estimat că prezenţa în teren a ofiţerilor de rang înalt este mărturia faptului că Moscova ”le cere generalilor să stea în fruntea trupelor şi să îşi asume riscuri” pentru a compensa situaţia morală dificilă a trupelor ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri