Caută
Close this search box.

Belarus reiterează că nu participă la ”operaţiunea militară” a Rusiei în Ucraina

Lukaşenko

Republica Belarus nu intenţionează să se alăture „operaţiunii militare” a Rusiei în Ucraina, a reiterat marţi preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, informează Reuters, care citează Belta.

Oficial, Moscova îşi denumeşte intervenţia în Ucraina „o operaţiune militară specială”, menită să „demilitarizeze” această ţară.

De asemenea, Lukaşenko a infirmat acuzaţiile Kievului conform cărora trupe ruse au atacat Ucraina de pe teritoriul Belarus.

Potrivit Agerpres, Lukaşenko a afirmat că unele divizii de rachetă din Ucraina din apropiere de frontiera belarusă intenţionau să atace trupele ruse care se aflau pe teritoriul Belarus.

Preşedintele Lukaşenko a declarat totodată că Occidentul a avut drept obiectiv să provoace Belarus şi mai ales Rusia, „implicând în această poveste partea ucraineană, cu promisiuni irealizabile de a primi ţara în UE şi NATO”.

Pe de altă parte, un lider separatist prorus din estul Ucrainei a declarat marţi că forţele sale au drept sarcină încercuirea portului ucrainean Mariupol, potrivit RIA Novosti, preluată de Reuters.

„Obiectivul pentru ziua de azi este să încercuim Mariupol”, a declarat liderul republicii separatiste Doneţk, Denis Puşilin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri