Caută
Close this search box.

Boris Johnson: Vladimir Putin a făcut o greşeală catastrofală când a invadat Ucraina

boris johnson

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut o greşeală catastrofală, atunci când a invadat Ucraina, a spus premierul britanic Boris Johnson.

Vorbind la conferinţa Partidului Conservator de la Blackpool, premierul a spus că Marea Britanie este alături de poporul Ucrainei. „Cu fiecare zi în care rezistenţa eroică a Ucrainei continuă, este clar că Putin a făcut o greşeală catastrofală”, a spus el.

Johnson a pus la îndoială de ce Putin a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei, respingând ideea că aceasta a fost cauzată de preocupările legate de aderarea ţării la NATO.

„I-a fost frică de Ucraina, pentru că în Ucraina au o presă liberă. Iar în Ucraina au avut alegeri libere şi, cu fiecare an, Ucraina a progresat, nu întotdeauna uşor, spre libertate şi democraţie şi pieţe deschise, se temea de exemplul ucrainean şi se temea de reproşul implicit la adresa lui”, a spus Johnson.

„Pentru că în Rusia lui Putin eşti condamnat la 15 ani de închisoare doar pentru că numeşti invazia o invazie. Şi dacă eşti împotriva lui Putin, la alegeri, eşti otrăvit sau împuşcat”, a spus Johnson, conform The Guardian.

El a spus că Putin s-a simţit ameninţat de Ucraina, deoarece cele două ţări au fost „atât de apropiate din punct de vedere istoric”. „Este vital ca invazia Moscovei să eşueze, a spus Johnson, deoarece „un Putin victorios nu se va opri în Ucraina”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri