Caută
Close this search box.

Concurenţa, investigaţie privind posibilă înţelegere pe piaţa perifericelor şi consumabilelor

concurenţa

Consiliul Concurenţei a anunţat că a declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere pe piaţa producţiei şi comercializării echipamentelor periferice şi a consumabilelor între OKI Europe Limited, prin intermediul sucursalei OKI Europe Limited Poland, şi distribuitorul său, General Systems SRL.

”Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere pe piaţa producţiei şi comercializării echipamentelor periferice şi a consumabilelor între OKI Europe Limited, prin intermediul sucursalei OKI Europe Limited Poland, şi distribuitorul său General Systems SRL.

Autoritatea de concurenţă are indicii că OKI Europe Limited, în calitatea sa de producător, a restrâns concurenţa, prin acţiuni de limitare a comercializării şi de fixare a preţurilor de revânzare, în relaţia cu distribuitorul său”, a informat autoritatea de concurenţă.

În acest context, Consiliul Concurenţei, cu sprijinul autorităţii de concurenţă din Polonia, a efectuat o inspecţie inopinată, la sediul sucursalei companiei OKI Europe, situat în Polonia.

OKI Europe Limited este un producător de echipamente periferice (imprimante şi multifuncţionale) dedicate, în principal, clienţilor business. OKI Europe Limited Poland, sucursala din Polonia a companiei OKI Europe Limited, comercializează produse marca OKI pe teritoriul României prin intermediul distribuitorilor.

General Systems SRL este o companie care are ca obiect de activitate importul şi distribuţia către o reţea de reselleri din România de echipamente periferice (imprimante şi multifuncţionale) marca OKI, precum şi distribuţia altor echipamente periferice.

”Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei”, mai arată autoritatea de Concurenţă, citată de News.ro.

Documentele ridicate de către autoritatea de concurenţă din Polonia vor fi transmise spre analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri