Caută
Close this search box.

FDA a autorizat al doilea booster al vaccinurilor Pfizer-BioNTech şi Moderna

Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat marţi cel de-al doilea booster pentru două dintre cele mai utilizate vaccinuri anti-COVID-19 din lume, Pfizer-BioNTech şi Moderna, pentru persoanele de peste 50 de ani, în baza datelor medicale care arată o scădere a imunităţii în această grupă de vârstă şi din cauza riscurilor generate de varianta Omicron a noului coronavirus, informează Reuters.

Agenţia americană a precizat că noile rapeluri – a patra doză de vaccin – cu serurile Pfizer-BioNTech şi Moderna trebuie să fie administrate la cel puţin patru luni după doza precedentă şi au scopul de a oferi o protecţie mai mare împotriva formelor severe de COVID-19 şi împotriva riscului de spitalizare, potrivit Agerpres.

De asemenea, FDA a autorizat cel de-al doilea booster şi pentru persoanele cu sisteme imunitare compromise – cu vârste de peste 12 ani în cazul vaccinului Pfizer şi cu vârste de peste 18 ani în cazul vaccinului Moderna.

Această autorizare a fost emisă într-o perioadă în care oamenii de ştiinţă au exprimat o serie de îngrijorări legate de o subvariantă Omicron extrem de contagioasă, BA.2, care a determinat o creştere a numărului cazurilor de COVID-19 în alte ţări.

Numărul infectărilor din Statele Unite a scăzut brusc după un nivel record înregistrat în luna ianuarie, însă autorităţile americane au constatat totuşi o foarte uşoară creştere în ultimele săptămâni, potrivit datelor oficiale publicate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri