Caută
Close this search box.

Gigel Lazăr: Schengen pentru România în 2022?

Gigel Lazăr, șeful Federației Neguvernamentale Antidrog, atrage atenția că aderarea României la Schengen este strâns legată de actualizarea și adoptarea politicilor naționale antidrog.

Presedintele României, Klaus Iohannis, a afirmat în dialogul cu omologul domniei sale președintele Bulgariei, Rumen Radev, cu privire la Schengen următoarele: „Aderarea noastra va contribui la intarirea rezilientei economice si a prevenirea crizei economice generate de razboi”.

In calitate de presedinte al Antidrog – Federatia Neguvernamentala Antidrog, il asigur pe dl. presedinte Klaus Iohannis ca vom fi parte a proiectului de tara privind aderarea la Spatiul Schengen, dupa ce vom vedea o Strategiei Nationala Antidrog 2021-2025 (ce se preconizeaza a fi ratata), Plan de Actiune, Program de Interes National sustenabile si predictibile. Capitolul 24 JAI, Pilonul 3 – reducerea cererii si ofertei de droguri, prevenirea si combaterea traficului de persoane sunt fara echivoc rateuri constante pentru Romania. Asa cum presedintele Ucrainei nu vrea sa inteleaga pasii pentru aderare la UE si forteaza emotional o decizie a statelor membre, se pare ca nici E.S. presedintele Romaniei nu vrea sa inteleaga opozitia noastra dar si aria mare de sustinere a punctului nostru de vedere la nivelul European Commission & Council of the European Union prin organizatiile partenere din spatiul UE. Ne-am fi asteptat sa vedem din partea primului ministru Nicolae Ionel Ciucă, ministrului Ministerul Afacerilor Interne, Romania, dl. Lucian Bode o preocupare, intrebari concrete de ce Strategia nu este adoptata in Romania nici dupa 1 an si 3 luni de la adoptarea de catre Consiliul UE”, atrage atenția Gigel Lazăr, șeful FNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri