Caută
Close this search box.

Grindeanu: Punem la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina o aplicaţie privind coridoarele verzi de tranzit pe teritoriul României

grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că va fi pusă la dispoziţia celor interesaţi, începând de duminică, o aplicaţie prin care sunt prezentate coridoarele verzi de tranzit pe teritoriul României, pentru persoanele refugiate din Ucraina.

„De astăzi punem la dispoziţia celor interesaţi o aplicaţie prin care sunt prezentate coridoarele verzi de tranzit pe teritoriul României, pentru persoanele refugiate din Ucraina. Datele sunt furnizate în limba română, engleză şi ucraineană, pentru modurile de transport feroviar, rutier şi aerian.
Prin această aplicaţie persoanele refugiate care vor să tranziteze România pot alege cele mai eficiente rute”, a scris, duminică, pe Facebook, ministrul Transporturilor.

Aplicaţia a fost dezvoltată de CESTRIN, unitatea aflată în coordonarea Ministerului Transporturilor, în colaborare cu Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei şi Inspectoratul General al Poliţiei.

Aplicaţia poate fi accesată din linkul: https://cestrin.maps.arcgis.com/ap/webappviewer/index.html.

Într-o postare ulterioară pe reţeaua de socializare, Grindeanu a prezentat harta interactivă care prezintă culoarele de tranzit pentru refugiaţii ucraineni către statele vecine României (Ungaria, Serbia şi Bulgaria) şi care poate fi accesată printr-un cod QR sau prin următorul short link: https://bit.ly/37kkKPf.

„Aplicaţia oferă informaţii despre: coridoarele de tranzit rutiere (16 coridoare), coridoare feroviare (7 coridoare), împărţite pe ţara de destinaţie, punctele de trecere a frontierei, aeroporturi civile internaţionale, benzinării (aproximativ 600), parcări (circa 1.750), spaţii de servicii aferente fiecărui coridor (peste 50), staţii de cale ferate (circa 250), conexiuni cu aeroporturile apropiate punctelor vamale de interes în acest moment (13 coridoare). Informaţiile pot fi selectate prin bifa aferentă pentru a îmbunătăţi vizualizarea datelor în funcţie de interesul utilizatorului”, a arătat ministrul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri