Caută
Close this search box.

Grupul de hackeri Anonymous promite să întrerupă internetul rusesc: Baza de date a Ministerului Apărării a fost piratată

Colectivul internațional de hacktiviști cunoscut sub numele de Anonymous a promis că va ataca site-urile web ale guvernului rus din cauza recentei invazii din Ucraina. Până în prezent, Anonymous afirmă că a piratat baza de date a Ministerului rus al Apărării și diverse canale de televiziune de stat din Rusia.

În plus, un purtător de cuvânt de la Russia Today (RT) a declarat că, după recenta declarație a Anonymous, site-urile RT au fost inundate de atacuri DDoS, potrivit Bitcoin.com.

Colectivul internațional descentralizat Anonymous vrea să îl trolleze pe Vladimir Putin și guvernul rus după ce țara a invadat Ucraina săptămâna trecută. „Poate că Rusia folosește bombe pentru a arunca asupra oamenilor nevinovați, dar Anonymous folosește lasere pentru a ucide site-urile guvernului rus”, a transmis Anonymous (@youranonnews) celor 7,6 milioane de urmăritori ai săi de pe Twitter pe 26 februarie.

În plus, Anonymous a distribuit un a tweet de la Netblocks care descria un atac cibernetic la scară largă împotriva Dumei de Stat și a Ministerului Apărării de la Kremlin. În tweetul publicat de Netblocks se afirmă:

Confirmat: Diferite site-uri web ale guvernului rus, inclusiv Kremlinul, Duma de Stat și Ministerul Apărării, sunt din nou indisponibile, iar datele de rețea în timp real arată un impact asupra rețelelor FSO în concordanță cu atacurile cibernetice anterioare. Incidentul are loc în timp ce Rusia continuă să invadeze Ucraina.

În urmă cu trei zile, activiștii Anonymous au anunțat, de asemenea, că au descoperit un cache uriaș de e-mailuri – în valoare de 200 de gigabytes – de la producătorul de arme din Belarus Tetraedr. Ei susțin că compania i-a oferit lui Putin sprijin logistic pentru invazie. Atacul a fost revendicat printr-un mesaj video pe YouTube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri