Caută
Close this search box.

Kamala Harris a avut discuţii telefonice separate cu premierii României, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, a avut marţi convorbiri telefonice separate cu liderii din cinci ţări de pe flancul estic al NATO, pentru a discuta despre „răspunsul colectiv la invazia nejustificată şi neprovocată a Rusiei în Ucraina”, a anunţat Casa Albă printr-un comunicat de presă.

Kamala Harris a discutat individual cu premierii Estoniei, Kaja Kallas, Letoniei, Krisjanis Karins, Lituaniei, Ingrida Simonyte, Poloniei, Mateusz Morawiecki, şi României, Nicolae Ciucă, se arată în comunicat.

În fiecare discuţie, vicepreşedinta SUA a subliniat „tăria şi unitatea Alianţei noastre” şi a salutat „leadership-ul şi coordonarea” fiecăruia dintre cei cinci lideri „în privinţa măsurilor solide de reacţie, printre care sancţiunile şi alte măsuri economice” adoptate în Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

Ei au discutat de asemenea despre răspunsul „solid” al NATO, iar Kamala Harris a reafirmat angajamentul de neclintit al SUA faţă de Articolul 5 al Alianţei Nord-Atlantice.

Kamala Harrris a mai spus că SUA vor continua să susţină Ucraina şi pe vecinii acesteia, care se confruntă cu valuri de refugiaţi şi cu alte nevoi umanitare.

Ea a salutat măsurile deja adoptate pentru a-i primi pe refugiaţii din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri