Caută
Close this search box.

Lista completă a firmelor din România cu acţionariat rusesc

acţionariat rusesc

Mai jos, vă prezentăm lista firmelor care au acţionariat rusesc. Lukoil este în capul ei. Sfatul nostru: nu alimentaţi maşina la ei, e ca şi cum i-aţi da bani lui Putin, să-şi finanţeze ticăloşiile pe care le face.

Un număr de 143 de companii au acționariat rusesc și activează pe teritoriul României. Două dintre ele au raportat venituri de peste un miliard de euro pe an, scrie Newsweek.

Lukoil a avut venituri de 1,23 miliarde de euro în anul 2020 și un profit de 30 milioane de euro. În 2019, veniturile au depășit 1,2 miliarde de euro.

download lista completă

ALRO a avut venituri de 482 milioane de euro în anul 2020 și un profit de 61 de milioane de euro

Lukoil Lubricants a avut venituri de 20 de milioane de euro în anul 2020 și un profit de 1,2 milioane de euro

TMK Artrom a avut venituri de 208 milioane de euro de euro în anul 2020 și pierderi de 16 milioane de euro

NIS Petrol, filiala sârbă a Gazprom, a avut venituri de 68 de milioane de euro în anul 2020 și o pierdere de 6 milioane de euro.

Lista a fost prezentată de Eduard Burghelia, Co-founder la GrowthClub. El îndeamnă românii să boicoteze produsele rusești.

„La fel ca mulți dintre voi, m-am întrebat ce pot face pentru a sprijini Ucraina. Răspunsul imediat: să nu mai cumpăr de la ruși. Este modul meu personal de a sancționa Rusia.

Acesta este cel mai simplu lucru pe care cred că-l putem face. Am generat o listă a tuturor firmelor din România care au acționariat rusesc. Sunt câteva sute.

Cu speranța că le vor scădea veniturile și se vor plânge autorităților din Rusia. Dacă aveți alte idei mai bune, vă încurajez să le scrieți.

PS: pe lângă acestea, mai sunt alte firme rusești deghizate prin offshore-uri, precum Cipru, pe care nu le-am putut identifica. Dacă știți astfel de cazuri, vă rog să-mi semnalați pentru a analiza”, spune Burghelia.

Trupele ruse au pătruns în regiunea Kievului dinspre Belarus și atacă ținte militare cu rachete Grad, anunță Serviciul ucrainean de pază a frontierei într-un comunicat, citat de AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri