Caută
Close this search box.

Mină marină observată în largul Mării Negre, la 70 de kilometri travers de Capu Midia

O navă militară se deplasează, luni, pentru a neutraliza o mină marină care a fost observată dimineaţă în largul Mării Negre, la circa 70 de kilometri travers de Capu Midia, a informat Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Potrivit unui comunicat de presă transmis de SMFN și preluat de Agerpres, puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD), execută, pe 28 martie, o misiune de cercetare şi intervenţie într-un raion maritim situat la o distanţă de aproximativ 39 de mile marine (70-72 de kilometri), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.

Mina a fost observată, în această dimineaţă, de pescadorul românesc ‘Olimpus 1’, al cărui comandant a informat autorităţile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 8,10. După primirea sesizării, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare şi intervenţie în raionul maritim în care a fost sesizată mina. Nava militară a ieşit, la ora 8,20, din portul militar Constanţa şi, după ce va ajunge în raion, va acţiona pentru neutralizarea acesteia„, se mai menţionează în comunicat.

Citește și: Școlile din Kiev se redeschid în format online

Reprezentanţi ai Forţelor Navale Române au transmis că puitorul de mine va ajunge în zona unde a fost observată mina în jurul orei 12,00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri