Caută
Close this search box.

Nicolae Ciucă, după amenințările Rusiei: Avionul ucrainean a plecat din România neînarmat

nicolae ciucă

Apartenența la NATO și UE ne asigură garanții consolidate de siguranță și apărare, iar la niveul Alianței Nord-Atlantice s-au luat măsuri ferme pentru protecția statelor aliate de pe Flancul Estic, a explicat premierul Nicolae Ciucă, duminică, în contextul celor mai recente amenințări lansate de Federația Rusă.

În prima zi, la declanșarea conflictului, un avion militar ucrainean a solicitat aterizare de urgență pe unul din aeroporturile noastre. A fost însoțit de la intrarea în spațiul aerian al României de către două aeronave, care efectuează serviciul de poliție aeriană, au aterizat în siguranță pe aeroportul militar de la Bacău și acolo s-au desfășurat toate procedurile tehnice vizavi de această situație”, a declarat prim-ministrul României, duminică, la Digi 24.

Citește și: Rusia avertizează ţările vecine cu Ucraina cu privire la primirea avioanelor

Am anunțat public și când a aterizat, și după ce a fost înapoiat avionul. Avionul a plecat din România neînarmat tocmai pentru a evita orice situație în care să putem fi acuzați că a zburat o aeronavă de luptă să poată să intre direct în acțiune de pe teritoriul țării noastre. Ca atare, nu văd de ce am fi acuzați că am desfășurat astfel de activități. A fost absolut public, transparent, fără niciun fel de intenție de a ascunde ceva, asta este situația reală”, a mai spus premierul.

Este o retorică folosită în ultima perioadă prin care se caută să se abată atenția de la ceea ce se întâmplă real în teren în Ucraina, unde vedem că sunt uciși civili, unde vedem că nu se respectă absolut deloc legile conflictului armat”, a adăugat el.

Nu este cazul să fim amenințați, spune Nicolae Ciucă.

După cum ați putut vedea, România în acest moment beneficiază de garanții de securitate consolidate și cred că e bine să dăm un pic timpul înapoi și să ne aducem aminte toate eforturile care s-au făcut pentru ca România să fie țară membră a Alianței Nord-Atlantice și țară membră a Uniunii Europene. Cred că este bine să ne amintim că tot acest demers la un moment dat a fost atribuit partidelor politice, clasei politice, conducătorilor de la vremea respectivă, pentru care merită respectul și aprecierea noastră, dar eu aici aș mai adăuga ceva – aș adăuga voința poporului român, care a voit să se întâmple ca noi să fim parte a acestor două organizații, organizații care, iată, încă o dată, astăzi ne asigură garanții consolidate de siguranță și apărare”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri