Caută
Close this search box.

O nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia, de azi, în Turcia

Delegațiile ucraineană și rusă se vor reuni în Turcia la începutul săptămânii ce vine, de luni până miercuri, pentru o nouă rundă de negocieri față în față, a anunțat duminică unul dintre negociatorii ucraineni, David Arahamia, potrivit AFP.

În cadrul discuțiilor de azi (duminică) prin videoconferință, s-a decis desfăşurarea următoarei runde de negocieri, cu prezenţă, în Turcia, de pe 28 până pe 30 martie”, a informat David Arahamia pe pagina sa de Facebook.

Într-o discuţie telefonică avută duminică seară, ”preşedintele (turc Recep Tayyip) Erdogan şi şeful statului rus (Vladimir) Putin au convenit asupra desfăşurării unei viitoare runde de negocieri între delegaţiile rusă şi ucraineană la Istanbul”, se arată într-un comunicat al preşedinţiei turce.

Cei doi şefi de stat au discutat despre procesul de negociere şi preşedintele Erdogan i-a transmis omologului său rus că Turcia este pregătită să-şi aducă ”toată contribuţia necesară” în vederea convenirii unei încetări a focului în Ucraina şi ”îmbunătăţirii situaţiei umanitare în regiune”.

O rundă de negocieri ruso-ucrainene față în față a mai avut deja loc în Turcia, la Antalya, pe 10 martie, la nivel de miniştri de externe și la invitația Ankarăi, fără a se încheia însă cu progrese concretre.

Foto: Twitter

Amebele țări au etichetat negocierile de până acum ca fiind ”dificile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri