Caută
Close this search box.

Oficial european: Ucraina, Georgia şi Republica Moldova probabil vor adera la Uniunea Europeană în câţiva ani

clement beaune

Ucraina, Georgia şi Republica Moldova probabil vor adera la Uniunea Europeană (UE), în câţiva ani, declară secretarul de stat francez însărcinat cu Afaceri Europene, Clement Beaune, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Uniunii, relatează CNN.

”Sunt profund convins că Uniunea Europeană se va extinde, probabil în câţiva ani, nu ştiu când, în Ucraina, (Republica) Moldova şi Georgia, şi poate şi în alte ţări”, declară la postul francez de radio France Inter, Beaune, înaintea unui summit UE la Versailles.

Aderarea Ucrainei la UE nu va avea loc mâine, subliniază el. Beaune a condamnat de asemenea drept un masacru un atac aerian rus, asupra unui spital pediatric din Mariupol, şi a denunţat o intensificare a atacurilor ruse, vizând civili în Ucraina, scrie News.ro.

El a reiterat îndemnul la o renunţare la importuri de gaze ruseşti cât mai rapid posibil, subliniind că ”Rusia mizează pe faptul că avem nevoie de ea”. ”Cumpărând gaze naturale ruseşti, finanţăm războiul lui Vladimir Putin”, denunţă el.

Beaune a îndemnat de asemenea la o consolidare a Apărării Europene, complementară NATO.

Acest lucru implică investiţii, iar la summitul UE de la Versailles urmează să se discute finanţarea acestui efort printr-o datorie europeană comună, a anunţat secretarul de stat francez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri