Caută
Close this search box.

Peste 12.000 de români au donat sânge în ultimele cinci zile

nicolae ciucă

Peste 12.000 de cetăţeni români au donat sânge în ultimele cinci zile, o parte importantă fiind pusă la dispoziţie pentru salvarea cetăţenilor Ucrainei, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

„Românii donează sânge pentru militarii şi civilii ucraineni răniţi în agresiunea militară! Peste 12.000 de cetăţeni români au donat sânge în ultimele cinci zile, o parte importantă fiind pusă la dispoziţie pentru salvarea cetăţenilor Ucrainei.

Campania a fost deschisă în 27 februarie de premierul Nicolae Ciucă şi mai mulţi membri ai cabinetului care au donat sânge pentru răniţii ucraineni”, se arată în postare.

În context, premierul Ciucă face apel continuarea acţiunilor umanitare necesare în aceste momente poporului ucrainean.

„Mulţumesc românilor care şi-au deschis inimile şi participă la această campanie umanitară! Puterea solidarităţii este o linie de apărare esenţială împotriva oricărei agresiuni.

Sunt mândru de generozitatea şi mobilizarea românilor care au venit în sprijinul ucrainenilor aflaţi în suferinţă. Fac apel să continuăm acţiunile noastre umanitare atât de necesare poporului ucrainean, în acest moment”, a afirmat Ciucă, citat în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri