Caută
Close this search box.

Polonia a blocat conturile Ambasadei Rusiei de la Varşovia

ambasada rusiei

Rusia a acuzat Polonia că a încercat să distrugă relațiile bilaterale, prin expulzarea a 45 dintre diplomațîi săi, și a menționat că va răspunde cu duritate.

Ambasadorul rus a declarat că Polonia, care a anunțat că expulzează diplomații, sub suspiciunea că lucrează pentru serviciile secrete rusești, a blocat și conturile bancare ale ambasadei, informează Reuters, conform AK24.

Ambasadorul rus la Varșovia, Serghei Andreev, a declarat că conturile bancare ale ambasadei au fost blocate, pe motiv că acestea ar putea fi folosite pentru spălarea banilor sau finanțarea terorismului.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a confirmat:

„Pot spune doar în termeni generali că ne-am ocupat de înghețarea fondurilor Federației Ruse.”

Ministerul rus de Externe a declarat că expulzările au fost „un pas conștient spre distrugerea definitivă a relațiilor bilaterale, a căror dezmembrare este realizată în mod sistematic, de mult timp, de către ‘partenerii’ noștri polonezi”.

Acesta a adăugat:

„Rusia nu va lăsa acest atac ostil fără un răspuns, care îi va pune pe gânduri, pe provocatorii polonezi, și le va face rău”.

Relațiile dintre Rusia și țările central-europene, care au făcut cândva parte din sfera sa de influență, au fost de mult timp tensionate, dar conflictul din Ucraina a sporit semnificativ teama și suspiciunea față de intențiile Moscovei.

Rusia a condamnat ceea ce a numit ca fiind o propunere nesăbuită a Poloniei, stat membru NATO, de a trimite forțe internaționale de menținere a păcii înarmate, în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri