Caută
Close this search box.

Primăria Capitalei blochează ieşirea din insolvenţă a Elcen

primăria

Primăria Capitalei blochează ieşirea din insolvenţă a Elcen iar compania poate intra în faliment, în timp ce pierderea bonusului de cogenerare poate scumpi facturile bucureştenilor cu 80 milioane lei/lună, avertizează Sierra Quadrant, administratorul judiciar al societăţii.

Conform administratorului judiciar al Elcen, Primăria Municipiului Bucureşti a contestat în instanţă raportul Sierra Quadrant prin care a fost constatată achitarea integrală a creanţelor istorice şi curente scadente şi care urma să conducă la o sentinţă de încheiere a procedurii de ieşire din insolvenţă.

„Acţiunea PMB anulează de facto ieşirea din insolvenţă ceea ce înseamnă că ELCEN va pierde bonusul de cogenerare în valoare de 80 milioane de lei/lună până la finalizarea procedurii, iar dificultăţile financiare redevin o certitudine. Decizia primarului Nicuşor Dan de a bloca ieşirea din insolvenţă a Elcen este cu atât mai surprinzătoare cu cât aceasta survine la scurt timp după ce PMB a blocat de asemenea realizarea Sistemului de Alimentare Centralizat cu Energie Termică (SACET) prin refuzul de a finaliza achiziţia Elcen, după ce îşi exprimase oficial intenţia de achiziţie. Totodată, apreciem ca fiind extrem de relevant motivul care stă la baza contestaţiei, respectiv o presupusă creanţă a ELCEN către PMB care a fost în două rânduri invalidată de instanţa de judecată”, notează sursa citată, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Sierra Quadrant susţin că lipsa bonusului de cogenerare, în valoare de 80 milioane de lei/lună, care era condiţionat de ieşirea din insolvenţă până la 1 aprilie 2022, înseamnă automat o scumpire a facturilor plătite de către bucureşteni cu aceeaşi sumă, în lipsa unei subvenţii egale ca valoare acordată de PMB acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri