Caută
Close this search box.

Război în Ucraina. Rușii pregătesc să ia cu asalt Kievul. O nouă rundă de negocieri

jîtomîr

Statul Major al armatei ucrainene a anunţat că trupele ruse se pregătesc să ia cu asalt capitala Kiev, iar o a treia rundă de negocieri între cele două state ar putea avea loc luni, în a 12-a zi de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a ținut duminică noapte un discurs dur, avertizând trupele rusești că îi va pedepsi pe cei care au comis atrocități în Ucraina, afirmând totodată că „singurul loc liniștit” care îi așteaptă este mormântul. „Noi nu vom ierta. Nu vom uita. Îi vom pedepsi pe toți cei care au comis atrocități în acest război pe pământul nostru”.

De cealaltă parte, Rusia susține că va deschide dimineață coridoare umanitare în mai multe orașe, iar luni urmează să aibă loc o nouă rundă de negocieri între delegațiile Moscovei și Kievului.

După o săptămână şi jumătate de război, se aşteaptă ca Rusia şi Ucraina să se întâlnească luni pentru o a treia rundă de discuţii, ambele părţi sugerând anterior că aceasta ar putea avea loc luni, potrivit dpa.

Nu se cunoaşte deocamdată locul şi ora exactă a acestor discuţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri