Caută
Close this search box.

Rusia anunţă pentru azi încetări ale focului în mai multe localităţi din Ucraina

Rusia a anunţat luni seară, după încheierea negocierilor cu partea ucraineană, instituirea încetării focului în mai multe oraşe începând cu ora 07:00 GMT marţi pentru a permite evacuarea civililor prin coridoare umanitare, transmite AFP.

„Federaţia Rusă anunţă încetarea focului de la ora 10:00, ora Moscovei (07:00 GMT), pe 8 martie” pentru evacuarea civililor din Kiev, Sumî, Harkov, Cernigov şi Mariupol, conform unei declaraţii a ministerului apărării de la Moscova citate de agenţiile de presă ruse.

Partea ucraineană menţionase anterior „unele rezultate pozitive” obţinute în timpul negocierilor privind stabilirea de coridoare umanitare.

Armata rusă şi-a continuat însă luni ofensiva şi bombardamentele. În a douăsprezecea zi a invaziei, forţele ruse şi-au continuat înaintarea spre capitală, care se aşteaptă la un atac „în următoarele zile”, potrivit ministerului ucrainean de interne.

„Fiecare casă, fiecare stradă, fiecare punct de control va rezista până la moarte dacă va fi nevoie”, a promis primarul Kievului, Vitali Kliciko.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri