Caută
Close this search box.

Rusia expulzează diplomaţi americani în replică la expulzarea unor membri ai misiunii sale la ONU

Rusia a decis să expulzeze diplomaţi americani ca retorsiune faţă de expulzarea de către Statele Unite a 12 membri ai misiunii diplomatice ruse la ONU, a indicat miercuri MAE de la Moscova, transmite AFP.

‘La 23 martie, o notă cu lista diplomaţilor americani declaraţi ”personae non gratae” a fost remisă responsabilului misiunii diplomatice americane care a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe’ al Federaţiei Ruse, a comunicat instituţia.

Conform acesteia, decizia a fost luată ca răspuns la expulzarea de către Washington a unor membri ai misiunii diplomatice ruse la ONU, de la New York.

‘Părţii americane i s-a notificat în mod ferm că orice gest ostil al Statelor Unite împotriva Rusiei va fi întâmpinat cu o ripostă hotărâtă şi adecvată’, a mai afirmat comunicatul.

Departamentul de Stat de la Washington a confirmat primirea listei cu diplomaţii vizaţi şi a cerut Rusiei ‘să pună capăt expulzărilor nejustificate de diplomaţi americani şi de personal al acestora’, a transmis un purtător de cuvânt, citat de Agerpres.

‘Astăzi, mai mult ca oricând, este esenţial ca ţările noastre să dispună de personalul diplomatic necesar pentru a facilita comunicarea între guvernele noastre’, a adăugat el.

SUA au expulzat la începutul lunii, în plină criză deschisă cu Rusia pe subiectul Ucrainei, 12 membri ai misiunii diplomatice ruse la ONU, acuzaţi de ‘spionaj’.

Citește și: Franţa a testat cu succes versiunea modernizată a rachetei sale nucleare

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a denunţat atunci un ‘demers ostil’ şi a afirmat că aceste acţiuni provoacă o ‘decepţie profundă şi o respingere absolută’ la Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri