Caută
Close this search box.

Rusia îşi va concentra operaţiunile militare pe aşa-zisa „eliberare completă” a regiunii Donbas

mariupol

Rusia îşi va concentra de acum înainte operaţiunile militare pe eliberarea completă a regiunii Donbas, din estul Ucrainei, conform lui Serghei Rudskoy, şeful departamentului operaţional principal al Statului Major al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că Rusia a luat în considerare două opţiuni, pentru aşazisa ”operaţiune militară specială”: una care vizează întregul teritoriu al Ucrainei şi alta care se concentrează pe Donbas, informează BBC.

Declaraţiile, transmise de agenţiile de presă de stat ruse, au sugerat o posibilă retrogradare a obiectivelor de război ale Rusiei. Forţele ruse au întâlnit o rezistenţă puternică în nordul Ucrainei şi în jurul Kievului.

93% din regiunea Lugansk şi 54% din regiunea Doneţk se află sub controlul Rusiei, a declarat Serghei Rudskoy. Armata rusă ar fi distrus marea majoritate a forţelor aeriene şi marinei ucrainene, marcând astfel încheierea cu succes a primei faze a conflictului, a adăugat el.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării nu a exclus asaltarea oraşelor ucrainene asediate şi a comunicat că Rusia va reacţiona imediat, la orice mişcare de a închide spaţiul aerian al Ucrainei, solicitare repetată constant de preşedintele Zelenski.

Ministerul a mai informat că Rusia îşi va continua invazia, până când obiectivele stabilite de Putin vor fi atinse, fără a preciza care sunt acelea, potrivit agenţiei de presă rusă Ria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri