Caută
Close this search box.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cere Rusiei să înceteze imediat războiul împotriva Ucrainei

jens stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că a încălcat pacea în Europa şi a cerut Rusiei să înceteze imediat războiul din Ucraina, transmit Reuters şi AFP.

Stoltenberg a vizitat împreună cu preşedintele polonez Andrzej Duda baza aeriană de la Lask, în centrul Poloniei. Cu această ocazie, el a declarat că „preşedintele Putin a distrus pacea din Europa” şi că „Alianţa condamnă invadarea brutală şi nejustificată a Ucrainei” de către Rusia, informează Agerpres.

Liderul alianţei nord-atlantice a cerut Moscovei să îşi retragă toate forţele militare din Ucraina. El a insistat însă că NATO nu va trimite trupe sau avioane de luptă în sprijinul ucrainenilor, deoarece nu doreşte să devină parte a conflictului.

„NATO este o alianţă defensivă, nu urmărim un conflict cu Rusia. Rusia trebuie să pună capăt imediat războiului, să îşi retragă toate forţele din Ucraina şi să înceapă cu bună-credinţă eforturi diplomatice”, a spus el.

„Atacul Rusiei este complet inacceptabil şi este sprijinit de Belarus”, a mai declarat Stoltenberg după întâlnirea cu şeful statului polonez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri