Caută
Close this search box.

Serviciile britanice: Grupul Wagner este aşteptat să trimită peste 1.000 de mercenari în Ucraina

wagner

Serviciile secrete din Marea Britanie au raportat că Grupul Wagner din Rusia este așteptat să fie desfășurat în Ucraina unde ar urma să lupte peste 1.000 de mercenari, inclusiv liderii săi superiori, potrivit B1TV.

Grupul Wagner din Rusia și-a desfășurat mercenari în estul Ucrainei, a anunțat luni Ministerul Apărării al Regatului Unit, adăugând că peste 1.000 de persoane vor lua parte probabil la lupte în urma eșecurilor rusești, scrie ndtv.

„Compania militară privată rusă, Grupul Wagner, a fost desfășurată în estul Ucrainei”, a scris Ministerul Apărării pe Twitter.

„Se așteaptă să desfășoare peste 1.000 de mercenari, inclusiv lideri superiori ai organizației, pentru a întreprinde operațiuni de luptă”, a spus ministerul.

Cunoscuți drept o aneă a președintelui Vladimir Putin, Grupul Wagner și mercenarii săi sunt suspectați de abuzuri în Mali, Libia și Siria.

„Din cauza pierderilor grele și a unei invazii în mare parte blocate, Rusia a fost foarte probabil forțată să modifice prioritățile personalului Wagner pentru Ucraina, în detrimentul operațiunilor din Africa și Siria”, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Marea Britanie a aplicat săptămâna trecută mai multe sancțiuni asupra persoanelor și entităților rusești, inclusiv Grupului Wagner, în urma invaziei Ucrainei din 24 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri