Caută
Close this search box.

Stoltenberg: Folosirea de arme chimice de către Rusia ar „schimba total natura conflictului”

stoltenberg

Orice utilizare a armelor chimice de către Rusia ar fi categoric inacceptabilă și „ar schimba total natura conflictului” din Ucraina, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de CNN.

Avertismentul privind posibila utilizare a armelor chimice de către Rusia a fost lansat de mai multi lideri occidentali în ultima perioadă.

Vorbind înaintea unui summit NATO care va avea loc joi la Bruxelles, șeful NATO a avertizat că utilizarea armelor chimice ar fi o „încălcare flagrantă a dreptului internațional și ar avea consecințe de mare amploare”.

Stoltenberg a acuzat China că a oferit sprijin politic și că a „răspândit minciuni flagrante și dezinformare” și a declarat că rolul Beijingului în invazie va fi abordat la summit, spune G4Media.

El a spus că Beijingul a pus la îndoială dreptul națiunilor independente de a-și alege propria cale, adăugând că alianța este îngrijorată de faptul că China ar putea oferi „sprijin material pentru invazia rusă”.

Stoltenberg a cerut ca și Belarusul să pună capăt „complicității sale în invazia lui Putin” și a avertizat că deciziile luate mâine la summit vor avea „implicații de anvergură”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri