Caută
Close this search box.

SUA, îngrijorată în continuare că China ar putea ajuta Rusia cu echipamente militare

xi jinping

Administrația Biden este în continuare îngrijorată de faptul că China ia în considerare să răspundă cererii Rusiei de a o ajuta cu echipament militar, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, într-o conferință de presă, relatează The Guardian, citat de Hotnews.

Asta, în pofida declarațiilor care fac apel la pace ale liderului chinez Xi Jinping în discuția cu președintele SUA, Joe Biden.

Vineri, președintele chinez, Xi Jinping, a spus că SUA și China trebuie să îndrume relațiile bilaterale pe drumul cel bun și că ambele părți ar trebui, de asemenea, să își asume responsabilitățile internaționale cuvenite și să depună eforturi pentru pacea mondială.

„În calitate de membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU și de primele două economii ale lumii, ne revine nu numai să conducem relațiile China-SUA pe drumul cel bun, ci și să ne asumăm responsabilitățile internaționale și să lucrăm pentru pace și liniște în lume”, l-a asigurat liderul chinez pe omologul său întrucât Statele Unite îndeamnă China să se distanțeze clar de Rusia.

Cu toate acestea, China nu a învinovățit Rusia pentru invadarea Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri