Caută
Close this search box.

Suedia va trimite 5.000 arme antitanc în Ucraina, iar Germania, alte 2.000

Suedia va trimite 5.000 de arme antitanc suplimentare Ucrainei pentru a o susţine în contextul invaziei ruse, a anunţat guvernul de la Stockholm miercuri, relatează AFP, în timp ce Ministerul german al Apărării intenţionează să trimită Kievului alte 2.000 de arme antitanc Panzerfaust din stocurile Bundeswehr, scrie DPA.

Ţara scandinavă, care a renunţat la doctrina sa care îi interzice să exporte arme într-o ţară aflată în război pentru prima dată din 1939, va trimite Kievului o nouă încărcătură de arme.

Anunţul intervine în ajunul unui discurs al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în faţa Parlamentului suedez, de joi, potrivit Agerpres.

„Suedia îşi va dubla contribuţia la forţele armate cu 5.000 de arme antitanc şi material de deminare”, a declarat pe Twitter ministrul suedez de externe, Ann Linde, salutând „o nouă decizie istorică”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a confirmat că este vorba despre acelaşi model trimis deja în 5.000 de exemplare de armata suedeză, lansatoare de rachetă din clasa AT-4.

Uşor de utilizat, aceste arme sunt totuşi mai puţin puternice decât un lansator de rachetă antitanc de concepţie suedeză, modelul NLAW. Acest model a fost solicitat fără succes de Kiev Suediei, dar a fost livrat Ucrainei de armata britanică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri