Caută
Close this search box.

Teatrul Naţional Bucureşti îi închiriază lui Dan Puric sala de spectacole, cu 700 €

dan puric

Teatrul Național București i-a închiriat lui Dan Puric o sală de spectacol, pentru ca acesta să țină o conferință.

Suma de închiriere este infimă, față de câștigul pe care Puric îl poate avea, perorând despre răul UE și despre cum în Ucraina sunt interese peste capul nostru.

„Cunoscutul actor, regizor şi eseist Dan Puric marchează Ziua Mondială a Teatrului oferind publicului o reprezentație specială a celui mai nou spectacol-conferință, intitulat – M-am întors -, ce va avea loc duminică, 27 martie 2022, la Sala Studio a Teatrului Național din București, de la ora 11.00”, se arată într-un comunicat al Teatrului Național.

Prețul biletelor variază între 60 și 80 de lei. Newsweek România a scris că, la un preț mediu de 70 de lei pe bilet, Puric și organizatorii ar urma să câștige 37.800 de lei. Este vorba de un one-man show.

Newsweek România a cerut TNB un punct de vedere legat de modul în care Puric a reușit să obțină aprobarea pentru închirierea unei săli de spectacol.

„În toate cazurile de solicitări de închiriere făcute de organizatorii de spectacole și evenimente pentru spațiile din incinta Teatrului Național București este realizat un contract de închiriere.

În cadrul conferinței domnului Dan Puric a fost, prin urmare, încheiat un contract de închiriere a Sălii Studio, părțile fiind TNB și Agenția de Impresariat Artistic Spectaculis.

Tariful aplicat pentru închirierea Sălii Studio a fost, astfel, conform condițiilor solicitate de organizatorii evenimentului de 800 lei/oră. Tarifele sunt stabilite prin Ordinul Ministerului Culturii”, ne-a precizat conducerea teatrului. TNB spune că instituția va câștiga exclusiv din tarifele de închiriere.

Dacă spectacolul durează două ore, la care adăugăm alte două ore pentru primirea și plecarea spectatorilor, ar rezulta un preț de 3.200 lei pentru chirie (patru ore). Dan Puric și organizatorii ar rămâne cu 34.600 de lei.

TNB a răspuns evaziv la întrebarea „cine a aprobat desfășurarea spectacolului”. „Contractul de închiriere a Sălii Studio a fost aprobat de conducerea Teatrului Național București prin reprezentanții compartimentelor abilitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri