Caută
Close this search box.

VIDEO Geoană: Conflictul va mai dura. Rusia are 75% dintre forțele sale în Ucraina

Mircea Geoană

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că nu se anticipează riscuri la adresa securității țărilor din Alianța Nord-Atlantică, în contextul războiului din Ucraina.

Geoană a mai precizat și că Rusia a adus în Ucraina 75% din totalul forțelor sale militare, dar și că, cel mai probabil, conflictul va fi de durată.

Geoană a mai spus și că NATO este în deplin acord cu Curtea Penală Internațională, privinţa anchetării crimelor de război comise de armata rusă, în Ucraina.

„În continuare nu anticipăm riscuri la adresa securității țărilor aliate. Federația Rusă are, astăzi, în Ucraina, blocate 75% din totalul forțelor sale militare și nu anticipăm, inclusiv din acest punct de vedere, riscuri la adresa securității țărilor aliate.

În același timp, suntem foarte preocupați de faptul că, în pofida unui început de dialog diplomatic, semnalele sunt că Federația Rusă va continua acest asalt pe trei direcții strategice în jurul Kievului, în este și în sud și, din păcate, anticipăm că acest conflict va mai dura.

Amplificând numărul de victime, amplificând victimele civile, adevărate acte de război și suntem, evident, în deplin acord cu Curtea Penală Internațională care a declanșat o anchetă cu privire la crime de război efectuate de Federația Rusă”, a spus Mircea Geoană, conform Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri