Caută
Close this search box.

VIDEO Vladimir Putin, discurs întrerupt suspect, pe Stadionul Lujniki din Moscova

putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a justificat invazia rusă în Ucraina, promiţând zecilor de mii de simpatizanţi ai săi, adunaţi la un miting, pe stadionul Lujniki, din Moscova, care agitau drapelul naţional, afirmând că obiectivele Kremlinului vor fi atinse, relatează Reuters, AFP şi EFE.

Însă exact când Putin mai avea de vorbit destul de mult transmisiunea discursului său s-a întrerupt brusc. Nu exist până în prezent o explicaţie coerentă a celor întâmplate. Ulterior, postul de televiziune public Pervîi Kanal a transmis întregistrat tot discursul.

„Ştim ce trebuie să facem, cum să facem şi cu ce preţ. Şi ne vom îndeplini absolut toate planurile”, a spus Putin, cu ocazia împlinirii a opt ani de la anexarea oficială a peninsulei ucrainene Crimeea, de către Moscova.

El a spus că soldaţii ruşi care luptă în ceea ce Kremlinul numeşte „operaţiune militară specială”, în Ucraina, au ilustrat unitatea Rusiei.

„Umăr la umăr, se ajută unul pe altul, se sprijină unul pe altul şi, când este nevoie, se apără de gloanţe, cu trupurile lor, ca fraţii. O astfel de unitate nu am mai avut-o de mult timp”‘, a spus el.

Preşedintele rus a dispărut brusc de pe ecrane în mijlocul discursului său, Kremlinul explicând incidentul printr-o defecţiune tehnică, potrivit AFP şi TASS.

Putin era pe punctul să laude eroismul soldaţilor ruşi desfăşuraţi în Ucraina, în faţa a zeci de mii de persoane pe stadion, când, brusc, postul public de televiziune Rossia 24 a început să arate momente de la acelaşi eveniment, discursuri oficiale şi cântece cunoscute.

Cincisprezece minute mai târziu, televiziunea a reluat difuzarea înregistrată a discursului preşedintelui rus.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ulterior agenţiilor de presă ruse că emisia în direct a fost întreruptă din cauza unei defecţiuni tehnice la un server.

În discurs, Putin a evidenţiat unitatea poporului rus faţă de operaţiunea militară specială din Ucraina, care a fost condamnată în unanimitate, de comunitatea internaţională, şi care a provocat peste trei milioane de refugiaţi, din 24 februarie până în prezent, potrivit EFE.

Putin spune că operaţiunea din Ucraina a fost necesară pentru că SUA se foloseau de aceasta, pentru a ameninţa Rusia, iar Rusia a trebuit să apere vorbitorii de limba rusă din Ucraina, de un presupus genocid.

„Salvarea oamenilor de suferinţă şi genocid este principalul motiv, motivul şi scopul operaţiunii pe care am lansat-o în Donbas şi în Ucraina”, a spus Putin, citat de TASS, în faţa a 200.000 de simpatizanţi, adunaţi pe stadion, potrivit autorităţilor.

‘Pentru o lume fără nazism!’, ‘Pentru preşedinte!’ şi ‘Pentru Rusia!’, se putea citi pe pancartele care au împânzit scena evenimentului, ce a cuprins mai multe concerte ale unor cântăreţi populari apropiaţi Kremlinului.

Zeci de mii de persoane care nu au putut să intre pe stadion au urmărit concertele din vecinătatea Lujniki, care are o capacitate de peste 80.000 de spectatori.

„Mulţumim băieţilor care, cu arma în mână, apără cetăţenii ruşi, în Donbas”, a spus Serghei Sobianin, primarul Moscovei.

Sobianin, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai Kremlinului, a lansat un apel la strângerea rândurilor în jurul preşedintelui Vladimir Putin, care a anunţat începerea „operaţiunii militare” împotriva Ucrainei în 24 februarie.

„Jumătate din lume s-a unit împotriva noastră, dar Rusia este o ţară puternică. Puternică prin cetăţenii săi, prin patrioţii săi”, a spus el.

Unii dintre prezentatori, cântăreţi şi participanţi au purtat panglica Sfântului Gheorghe – un simbol militar rusesc – în forma literei Z, devenit un simbol al intervenţiei militare în Ucraina.

Ruşii poartă de obicei panglica Sfântului Gheorghe pe 9 mai, ziua victoriei asupra Germaniei naziste, în al Doilea Război Mondial.

https://youtu.be/U2ntxDpg9lM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri