Caută
Close this search box.

Vladimir Putin a instruit gigantul energetic de stat Gazprom să accepte plata în ruble

ambasada federaţiei ruse

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a instruit gigantul energetic de stat rus Gazprom să accepte plata în ruble, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, conform CNN.

”Gazprom a fost instruit de către preşedintele rus să accepte plata în ruble”, a precizat Peskov, întrebat în cadrul unei conferinţe telefonice cu reporterii dacă Rusia va continua să furnizeze gaze către UE în cazul în care statele europene refuză să plătească în ruble.

”În decurs de o săptămână, sau mai degrabă, în cele patru zile rămase, Gazprom ar trebui (…) să dezvolte un sistem despre cum se poate face acest lucru din punct de vedere tehnic şi logistic”, a adăugat Peskov, conform News.ro.

Putin a declarat, miercuri, că Rusia va cere plata pentru livările de gaze în ruble din ţările pe care le consideră ”neprietenoase”. Cancelarul german Olaf Scholz a respins, joi, cererea lui Putin ca acele ţări să înceapă să plătească pentru gazul rusesc în ruble.

Ordinul preşedintelui rus nu se aplică producătorului independent de gaze Novatek, deoarece este o companie privată, a subliniat Peskov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri