Caută
Close this search box.

Alegeri prezidențiale: Le Pen, acuzată de deturnare de fonduri. Proteste la Paris

Marine Le Pen, candidata de extremă dreapta la preşedinţia franceză, este anchetată pentru deturnare de fonduri europene în perioada în care a fost deputat european. Acuzaţiile au fost făcute publice astăzi, cu o săptămâna înaintea turului 2 al alegerilor prezidenţiale.

Între timp, la Paris şi în peste 30 de oraşe, mii de oamenii au ieşit în stradă, în semn de protest faţă de pericolul pe care îl reprezintă posibilitatea ca extrema dreaptă să ajungă la putere în Franţa.

Într-un raport al Oficiului European de Luptă Antifraudă se spune că Marine Le Pen ar fi deturnat fonduri europene în valoare de 137 de mii de euro în perioada 2004-2017, când era europarlamentar.

© Ludovic Marin/AP

Le Pen spune că este nevinovată.

Între timp, se înmulțesc și contestațiile în stradă față de politica promovată de Marine Le Pen. Sute de persoane au protestat față de pericolul ca extrema dreaptă să ajungă la Palatul Élysée după alegerile de duminica viitoare.

Citește și: Papa Francisc a cerut, în mesajul său „Ubi et Orbi”, pace

Au fost și câteva ciocniri între unii manifestanți și forțele de ordine care au fost nevoite să intervină cu gaze lacrimogene pentru restabilirea ordinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri