Caută
Close this search box.

Ambasadorul rus neagă că a minţit publicul irlandez în legătură cu invazia Ucrainei

Ambasadorul Rusiei în Irlanda a negat că a minţit în legătură cu invazia Ucrainei de către ţara sa, relatează miercuri DPA.

Cu câteva zile înainte de începerea războiului, Iuri Filatov a numit sugestia că Rusia ar invada Ucraina drept „nebunească”. Filatov a recunoscut miercuri seară că s-ar putea să nu fi fost conştient de cele mai recente informaţii, dar a spus că el nu a minţit.

„S-ar putea să fi existat o şansă să nu cunosc toate circumstanţele”, a declarat el.

„După cum vă puteţi imagina, nu este neapărat ca toţi ambasadorii să fie consultaţi în situaţii foarte dificile şi schimbătoare”.

„Ceea ce spun eu este singura modalitate de a apăra Donbasul şi propriile interese strategice – a pune capăt suferinţei, care a fost realitatea timp de opt ani – prin operaţiuni militare speciale”, a adăugat el, citat de Agerpres.

Într-un amplu interviu acordat radio RTE, Filatov a negat că Rusia a invadat sau a provocat război Ucrainei.

„Nu este un război în sens militar. Războiul este un atac total”. El a spus că ceea ce se întâmplă în Ucraina este o operaţiune „chirurgicală”.

El a negat de asemenea informaţiile despre atrocităţi comise de trupele ruse şi a spus că ţara sa nu a fost implicată în uciderea civililor la Bucha.

El a declarat că este conştient de furia poporului irlandez în legătură cu războiul, dar a adăugat că publicul este victima propagandei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri