Caută
Close this search box.

Beijing, în alertă. Bilanţul morţilor creşte în Shanghai

shanghai

Bilanţul lockdownului din Shanghai a urcat duminică la 87 de morţi, în timp de autorităţile din Beijing au cerut „să se acţioneze fără întârziere” după o creştere a numărului cazurilor de COVID-19 în capitala Chinei, informează AFP.

China, care se confruntă de câteva săptămâni cu cea mai gravă recrudescenţă a pandemiei de coronavirus din ultimii doi ani, a plasat în lockdown aproape toată populaţia de 25 de milioane de locuitori din capitala sa economică, Shanghai, epicentrul acestui focar de infectări.

Autorităţile din Shanghai au anunţat duminică alte 39 de decese asociate COVID-19, care au ridicat la 87 bilanţul total al victimelor raportate de la începutul lockdownului decretat în metropola chineză, potrivit TVR.

De la începutul epidemiei, detectată iniţial în centrul Chinei la sfârşitul anului 2019, China a reuşit să limiteze bilanţul total la mai puţin de 5.000 de morţi şi la mai puţin de 200.000 de infectări, potrivit statisticilor oficiale, care sunt însă inferioare numărătorilor internaţionale.

Însă varianta Omicron i-a lovit din plin pe locuitorii din Shanghai, plasaţi în lockdown pe durată nedeterminată.

Mortalitatea reprezintă un motiv de îngrijorare, mai ales că rata de vaccinare este scăzută în rândul persoanelor vârstnice.

În pofida unui lockdown strict, aproape 22.000 de noi cazuri pozitive au fost înregistrate duminică în Shanghai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri