Caută
Close this search box.

Boris Becker se duce la închisoare

boris becker

Boris Becker a primit o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare cu executare, pentru că a ascuns bunuri în valoare de 2,5 milioane de lire sterline, pentru a evita plata datoriilor.

Instanța a constatat că fostul tenismen german n-a arătat nicio urmă de remușcare pentru acțiunile sale și nici nu și-a recunoscut vinovăția.

Judecătoarea Deborah Taylor a anunțat că Boris Becker va executa doar jumătate din sentința de doi ani și jumătate de închisoare.

Boris Becker, care trăiește în Marea Britanie din 2012, a declarat falimentul personal în 21 iunie 2017, din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline (3,5 milioane de euro) făcut la banca privată Arbuthnot Latham şi nereturnat, pentru o proprietate la Mallorca (Spania).

Potrivit BBC, Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare, conform Legii Insolvenţei. Instanța din Londra l-a condamnat la închisoare pentru înstrăinarea de proprietăţi, nedezvăluirea averii şi ascunderea datoriilor.

Avocatul lui Boris Becker, Jonathan Laidlaw, a spus în fața instanței că acest proces i-a distrus complet imaginea fostului tenismen german, care va avea probleme să facă rost de bani pentru a trăi.

“Reputația lui este la pământ. Nu va mai putea să găsească nicio sursă de venit, niciun job. Va fi nevoit să se bazeze pe actele de caritate ale unor oameni, pentru a putea să supraviețuiască”, a spus Laidlaw, potrivit CNN, scrie DigiSport.

În 2017, când a fost declarat falimentul său, datoriile lui Boris Becker, care a câştigat 49 de trofee într-o carieră sportivă de 16 ani, erau estimate la 50 de milioane de lire sterline. El a contestat toate infracţiunile de care este acuzat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri