Caută
Close this search box.

Bulgarii sunt atenţionaţi să părăsească urgent Republica Moldova

bulgarii

Ministerul de Externe de la Sofia a emis o alertă de călătorie, din cauza „situației complicate din țara noastră” prin care cetățenii bulgari sunt îndemnați să părăsească Republica Moldova.

Prin alerta emisă, diplomația bulgară cere cetățenilor săi să evite călătoriile în Republica Moldova. Aceștia sunt îndemnați să părăsească de urgență Republica Moldova folosind „orice mijloc de transport disponibil”.

În comunicat,  se precizează: „Sofia recomandă rezidenților temporari sau permanenți în Moldova să se înregistreze pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/moldova.”

„În cazul în care au nevoie de asistență, cetățenii bulgari din Moldova pot contacta ambasada noastră din Chișinău la adresa str. București nr. 92, telefon: +373 22 23 89 10, fax: +373 22 23 79 78, precum și la gardă. Telefoane în timpul programului de lucru: + 373 22 23 79 83, + 373 22 23 89 10”, informează Redactia.ro.

Anterior, preşedintele Maia Sandu a declarat: „La moment, nu există vreun pericol iminent de escaladare a situației pe terioriul Moldovei, în special dacă se vorbește despre malul drept al Nistrului.”

Departament de Interne a anunțat pe data de 25 aprilie 2022 că la Tiraspol a avut loc un atac, la sediul MGB. Aceștia au explicat că este vorba despre un atac cu lansatoare de grenade. În urma atacului, nu au existat victime.

În dimineața de 26 aprilie 2022, atacurile au continuat, astfel că au avut loc explozii în orașul Grigoriopol. Conform informațiilor publicate de către presa din stânga Nistrului, „două obiecte explozive au fost aruncate în jurul orei 23:30, în noaptea lui 25 spre 26 aprilie. Comitetul de investigații a deschis dosar penal pe acest caz.”

În urma celor petrecute în regiunea transnistreană a fost instituit cod roșu de „pericol terorist” în stânga Nistrului, pentru 15 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri