Caută
Close this search box.

Câciu despre posibilităţile de relocare în România a unor companii din Rusia, Belarus şi Ucraina

câciu

Ministerul Finanţelor analizează posibilităţile de relocare în România a unor companii din Federaţia Rusă, Belarus şi Ucraina şi doreşte sprijin financiar şi logistic din partea Băncii Mondiale, a afirmat joi ministrul de resort, Adrian Câciu.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, ministrul Finanţelor a discutat joi, la Palatul Victoria, împreună cu premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, cu delegaţia Grupului Băncii Mondiale în România, condusă de preşedintele David R. Malpass, despre necesitatea dezvoltării parteneriatului bilateral, în contextul provocărilor economice şi sociale generate de criza din Ucraina.

Întrevederea a avut loc în marja vizitei efectuate de reprezentanţii instituţiei financiare internaţionale în ţara noastră între 13 şi 15 aprilie a.c., ocazie cu care sunt trecute în revistă rezultatele programelor de dezvoltare implementate de Banca Mondială în România în cei peste 30 de ani.

„Analizăm cu mare interes posibilităţile de relocare în România a unor companii din Federaţia Rusă, Belarus şi Ucraina şi ne dorim sprijin financiar şi logistic din partea Băncii Mondiale. Totodată, suntem hotărâţi sa luăm toate măsurile necesare pentru implicarea activă a companiilor româneşti în reconstrucţia Ucrainei.

Un rol important în acest context îi revine băncii, prin Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), în condiţiile în care situaţia geopolitică actuală presupune elaborarea unei strategii pentru reducerea impactului sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei asupra mediului de afaceri şi a nivelului de trai al cetăţenilor”, a subliniat Adrian Câciu, citat de Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri