Caută
Close this search box.

Cătălin Drulă: România ar trebui să fie mai curajoasă în planul măsurilor de izolare a regimului Putin

drulă

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, apreciază că autorităţile române au avut o reacţie „timidă” pe plan extern în ce priveşte războiul din Ucraina.

Îmi vine în minte doar termenul din engleză de ‘follower’, adică cei care îi urmează pe ceilalţi. Am fi putut fi primii în anumite măsuri, începând din primele zile, de la introducerea interdicţiilor de zbor deasupra României. Am atras atenţia acum două săptămâni prima dată, iar ieri din nou: intră nave ruseşti. Chiar am cerut un raport de specialitate. De când s-a declanşat războiul au intrat 44 de nave sub pavilion rusesc în portul Constanţa, care îşi descarcă mărfurile. Deci lucrurile merg în comerţ ca în mod normal, cu un stat care produce crime de război, care produce orori. România fiind lângă Ucraina şi în prima linie a acestui flanc estic ar trebui să conducă, nu să urmeze pe alţii. Noi am cerut sistarea comerţului„, a spus Drulă, pentru TVR.

Potrivit acestuia, autorităţile române ar trebui să fie mai curajoase în planul măsurilor de izolare a regimului Putin.

Citește și: Polonia a semnat contractul pentru achiziționarea a 250 de tancuri

Acei oameni au avut vieţile distruse de acest regim criminal. Noi suntem imediat după – din fericire, protejaţi de NATO. Ar trebui să fim curajoşi şi în primul rând al măsurilor pe plan internaţional de izolare a regimului Putin. Or, autorităţile noastre sunt extrem de timide pe partea aceasta. Aşteaptă să vadă ce face Europa. Un stat puternic, condus de oameni care au anvergură de oameni de stat, e un stat care conduce şi aduce soluţii pe plan internaţional„, a menţionat liderul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri