Caută
Close this search box.

Cum vrea Ministerul Turismului să impulsioneze agenţiile să atragă turiştii străini

Turiştii străini încep să devină o prioritate pentru România. După ce în ultimii doi ani turismul de la noi din ţară s-a prăbuşit, ministerul de resort caută soluţii pentru a atrage cât mai mulţi străini care să ne viziteze ţara.

O variantă luată în calcul este ca agenţiile de turism să primescă 40 de euro pentru fiecare străin care rămâne în România 4 nopţi. Strategia finală va fi gata abia la începutul verii.

Turiştii străini vin în România, în general, fără să aibă prea mult habar de ce obiective turistice ar putea vizita. Însă, cum sunt o sursă de venit ce nu trebuie neglijată, Ministerul Turismului caută soluţii pentru a-i atrage într-un număr cât mai mare. Pe masa ministerului de resort sunt luate în calcul mai multe variante.

„Există propuneri. Una dintre ele spune în felul următor: premierea celor care fac acest demers de a aduce turişti străini în România şi ne referim la agenţiile de turism, în primul rând, spre exemplu cu o premiere pentru un turism adus în România pentru o perioadă de minimum 4 nopţi cu 40 de euro.

Iar în cazul în care acel turist va sta mai mult de 4 nopţi să mai primească un bonus de 2 euro pentru fiecare noapte pe care o va petrece în România.

O altă variantă vizează şi unităţile de cazare, care pot primi din partea autorităţilor 50% din costul de cazare al primei nopţi dacă străinul stă cel puţin 4 nopţi. Ne lipseşte însă şi un brand de ţară puternic, care să ne ajute ca străinii să identifice uşor România”, spune Daniel Cadariu, ministrul Turismului, potrivit TVR.

Alin Burcea – vicepreşedinte ANAT: „Trebuie să exploatăm partea asta românească, trebuie mers pe ceea ce nu există în alte părţi şi ce au toţi, şi aici Delta este un principal factor de atracţie, toate poveştile astea cu Bucovina, cu cetăţi, cu partea dacică. Trebuie să mergem pe lucruri pe care nu le au alţii pentru că să ne batem cu litoralul grecesc – litoralul românesc, e greu.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri