Caută
Close this search box.

Elena Udrea ar fi fugit din nou din țară. Ea este dată în urmărire generală, prin Interpol

elena udrea

Elena Udrea, condamnată definitiv joi la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Butea, ar fi plecat din țară, au declarat pentru surse oficiale. Polițiștii au mers la locuința acesteia, pentru a pune în executare mandatul de executare a pedepsi, însă nu au găsit-o.

Elena Udrea a fugit din țară și în anul 2018, când instanța supremă a pronunțat decizia definitivă de condamnare la 6 ani de închisoare în acest dosar. La momentul pronunțării deciziei definitive, în iunie 2018, Udrea se afla în Costa Rica.

Ea părăsise România la începutul lui 2018 și a cerut azil în Costa Rica. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol, în Costa Rica, și apoi încarcerată. A fost eliberată în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a decis că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

Instanța supremă a respins, joi, contestația în anulare formulată de fostul ministru în procesul în care a fost apărată de Tudorel Toader. Contestația în anulare la decizia definitivă de condamnare i-a fost respinsă cu majoritate de către completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, Elena Udrea a introdus căi extraordinare de atac, profitând de o decizie din noiembrie 2018 a Curții Constituționale privind constituirea nelagală a completurilor de judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri