Caută
Close this search box.

Elena Udrea rămâne în arest preventiv. Instanţa din Bulgaria i-a respins arestul la domiciliu

elena udrea

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, condamnată definitiv la şase ani de închisoare şi prinsă în Bulgaria, va rămâne în arest, după ce Curtea de Apel din Sofia i-a respins, joi, cererea de arest la domiciliu. Decizia instanţei este definitivă.

Potrivit Antena 3, Curtea de Apel din Sofia s-a pronunţat pe cererea Elenei Udrea de înlocuire a arestului cu arestul la domiciliu. Solicitarea sa a fost respinsă. Decizia magistraţilor bulgari este definitivă, scrie News.ro.

Miercuri, judecătorii din Bulgaria au amânat cu cinci zile pronunţarea în dosarul în care se discută extrădarea Elenei Udrea în România, pentru a ispăşi pedeapsa primită în dosarul Gala Bute.

De asemenea, magistraţii au decis să ceară informaţii suplimentare de la autorităţile române, inclusiv despre condiţiile de detenţie din România.

Elena Udrea le-a transmis judecătorilor că refuză să fie predată autorităţilor române şi a menţionat că a depus cerere de azil în Grecia, însă documentul trebuie tradus.

Decizia finală a magistraţilor este aşteptată în 19 aprilie.

Udrea a fost reţinută în Bulgaria, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile româneşti. Ea a fost iniţial reţinută pentru 24 de ore, măsura fiind prelungită.

Ea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare, dar a reuşit să iasă din ţară, prin Vama Giurgiu, înainte de emiterea mandatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri