Federația Internațională de Judo nu beneficiază de suport financiar în nicio formă din partea vreunei entități ruse, declară IJF, reacționând astfel la declarațiile lui Cozmin Gușă, care a afirmat că președintele rus, Vladimir Putin, a fost îndepărtat „fără onoare” din lumea judo-ului.

Site-ul FANATIK a cerut un punct de vedere oficial de la Federația Internațională de Judo, după ce Cozmin Gușă, șeful Federației Române de Judo, a făcut o serie de afirmații controversatee privind finanțarea și implicarea lui Putin în acest sport.

Federația Internațională de Judo nu beneficiază de suport financiar în nicio formă din partea vreunei entități ruse. Deciziile Federației Internaționale de Judo se iau de către Comitetul Executiv al IJF exclusiv în interesul sportului nostru, conform valorilor si principiilor judoului, pentru protecția și sprijinul tuturor membrilor organizației și în special al sportivilor, care reprezintă obiectivul numărul 1 al Federației Internaționale de Judo.

Regretăm situația internațională actuală care afectează grav viața si activitatea sportivă din țările implicate în conflict, însă indiferent de situație, deciziile IJF sunt și vor rămâne mereu în beneficiul valorilor sportului nostru și al sportivilor din lumea întreagă”, declară Marius Vizer, președinte IJF.

Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, a făcut la începutul săptămânii câteva declarații controversate despre președintele rus Vladimir Putin, protagonistul sângerosului război din Ucraina, și milioanele de euro presupus pompate de acesta în sportul mondial.

Declarația pro Putin, care a stârnit rumoare: „Vladimir Putin le-a asigurat 90-95% din bugetul IJF… L-au îndepărtat într-un mod lipsit de respect și fair-play…”
Luni, 11 aprilie, la hotelul „Piatra Mare” din Poiana Brașov, s-a ținut Adunarea Generală anuală a Federației Române de Judo. Au răspuns „prezent” reprezentanții a 133 de cluburi, iar printre punctele aflate pe ordinea de zi s-au numărat „Raportul Comitetului Director privind activitatea pe perioada parcursă de la ultima Adunare generală” sau „Prezentarea și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022”.

Cozmin Gușă, șeful Federației Române de Judo, a ținut un speech în care a „lovit” în Federația Internațională de Judo, condusă tot de un român, Marius Vizer. Gușă i-a surprins pe toți cei prezenți în momentul în care i-a luat apărarea public dictatorului de la Kremlin, despre care a afirmat că i s-a retras funcția de președinte de onoare al Federației Internaționale de Judo într-un mod lipsit de… onoare.

Modul în care Vladimir Putin, președintele de onoare al IJF, a fost îndepărtat din funcție de către conducerea IJF nu le face onoare, pentru că Putin le-a asigurat 90-95% din bugetul IJF… L-au îndepărtat într-un mod lipsit de respect și fair-play…”, a șocat Cozmin Gușă cu aceste declarații, stârnind rumoare în sală.

Mai mult, Gușă a făcut apologia sprijinului pentru sportivii ruși, fără să pomenească mai nimic despre Ucraina sau ucrainenii ce trăiesc adevărate drame.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.