Caută
Close this search box.

Fetița de 5 ani cu hepatită de cauze necunoscute, transferată la Institutul Fundeni

Fetița de 5 ani, diagnosticată cu hepatită de formă necunoscută, a fost transferată vineri la Institutul Clinic Fundeni de la spitalul de copii „Grigore Alexandrescu”, pentru că nu răspundea la tratament.

Medicii vor decide în urma unui set de analize, cardiologic, CT, pediatric, dacă are nevoie de un transplant hepatic și unde se va face acesta.

Potrivit primelor informații fetița nu ar avea nevoie de un transplant urgent, mai poate fi susținută pe tratament suportiv până când se găsește soluția, transmit surse citate de TVR.

O variantă ar fi ca transplantul să se facă la Fundeni și se caută soluții pentru asta, având în vedere că nu avem centru acreditat de transplant pediatric. Cealaltă soluție ar fi să fie transferată la un spital din afara țării.

Pentru ca transplantul să se poată face la Institutul Fundeni, este nevoie de niște proceduri prin Agenția de Transplant.

Copila a fost internată la spitalul de copii „Grigore Alexandrescu” la începutul acestei luni. Cum starea sa nu se îmbunătățește în urma tratamentului, a fost luat în calcul transplantul hepatic.

Mama fetei a făcut joi analize la Institutul Fundeni ca să afle dacă este compatibilă și dacă ar putea să-i doneze o bucată de ficat și se așteaptă rezultatele după ce și micuța va fi suspusă unui set de analize.

Acesta este primul caz de hepatită ”misterioasă” depistat în România.

Joi a apărut suspiciunea că alți doi copii, de opt luni și zece ani, internați în spital, ar avea hepatita severă de cauză necunoscută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri