Caută
Close this search box.

Gardul vilei lui Traian Băsescu a fost vandalizat. ”Petrov, achită-ți datoriile!”

traian băsescu

Gardul vilei de protocol a lui Traian Băsescu a fost vandalizat de un bărbat condamnat în dosarul legat de fratele fostului președinte și finul acestuia, Bercea Mondialu. Cu vopsea roșie, bărbatul a scris mesajul: „Petrov, achită-ți datoriile”.

Bărbatul care a vandalizat gardul lui Traian Băsescu este cercetat pentru distrugere, anunță Poliția Capitalei. ”În urma imaginilor difuzate de către mass-media, bărbatul în cauză a fost identificat. Se efectuează verificări în vederea depistării.

În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a transmis Poliția.

Bărbatul se numește Marian Căpățână și a fost condamnat în anul 2016, la trei ani închisoare, pentru complicitate la trafic de influență, în dosarul în care Mircea Băsescu a primit patru ani, pentru că ar fi primit mită pentru eliberarea lui Bercea Mondial, iar Căpățână ar fi fost intermediarul banilor.

De fapt, este omul care a dus valizele de bani de la Bercea Mondialu, la Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu. Poliția Capitalei a confirmat incidentul:

”Cu privire la faptul că pe gardul împrejmuitor al unui imobil ce aparține RAPPS, persoane necunoscute ar fi inscripționat, cu vopsea, un mesaj, facem următoarele precizări:

În cauză, Secția 1 Poliție efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, urmând a fi dispuse măsuri legale”.

”Mi-a dat mie 600.000 de euro, eu i-am dus la Mircea Băsescu, Mircea Băsescu a plecat cu mine la Cotroceni. I-am dus lui Traian Băsescu 300.000 de euro. 200.000 de euro i-a depus Mircea Băsescu la BCR, în Constanța, și acolo, ca să îmi facă mie un gest, Mircea Băsescu mi-a dat 100.000 de euro””, a povestit Căpățână reporterilor aflați la fața locului.

El a spus că are în vizor și alți politicieni.

”Vreau să învăț să fac graffiti și o să urmeze și alte persoane cărora să le fac graffiti. După 32 de ani de așa-zisă democrație și capitalism sălbatic au ajuns pensionarii din România să aibă facturile la utilități mai mari decât pensia.

Prima datorie pe care o are acest individ este să le explice celor 5 milioane de români care au plecat în pribegie, în afară, de ce a îngăduit acest lucru, distrugând capitalul românesc. Eu de asta, o lună de zile, voi învăța să fac graffiti. Va urma și Victor Ponta, și alți indivizi penibili ai politicii românești”, a spus bărbatul.

Este primul incident, de când SPP i-a ridicat paza lui Traian Băsescu. Fostul președinte susține că este vorba despre o campanie de compromitere.

„Sunt acasă, împreună cu soția. Eu nu l-am văzut, dar asta e. Căpăţână spune că a depus împreună cu fratele meu 200.000 euro, la BCR. Instanța spune că fratele meu nu a avut cont la BCR”, a reacționat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul președinte, actual europarlamentar, Băsescu a afirmat că este vorba despre „o campanie masivă de compromitere” a sa.

„Nu este prima dată când se încearcă scoaterea mea din viaţa politică. Nu mă gândesc la nici o altă candidatură (pentru Parlamentul European n.r.). Mi-a ajuns, am candidat destul, am fost candidatul de serviciu 20 de ani, cam asta e de spus, să vedem cum vor evolua lucrurile”, a adăugat Traian Băsescu, conform Ziare.com.

Marian Căpăţână a intrat în politică în anul 2009 şi în scurt timp a ajuns liderul filialei PDL din Drăgăneşti-Olt, scrie Digi 24. În 2012, Marian Căpăţână a fost numit administrator la Uzina Termoelectrică Midia SA Năvodari, companie la care statul este acţionar majoritar.

Căpâţână este cunoscut ca un apropiat al grupării conduse de Bercea Mondial. În februarie 2010, a participat la botezul nepoatei lui Sandu Anghel, unde naş a fost Mircea Băsescu.

Marian Căpăţână a candidat în anul 2012, pentru un mandat de senator de Olt, din partea Alianţei România Dreaptă, dar a pierdut în faţa social-democratului Dan Şova.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat, pentru că ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni pe lângă magistraţi, pentru soluţionarea unui proces, care îl viza pe Sandu Anghel (Bercea Mondial).

În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenţă, fiind acuzat de intermedierea banilor.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a revenit în ţară, în noaptea de miercuri spre joi, după externarea de la un spital din Bruxelles, el fiind filmat la sosirea la locuinţa de protocol din Bucureşti, pe care are termen să o elibereze în 60 de zile, ca urmare a deciziei defintive a instanţei privind colaborarea sa cu Securitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri